NOTERA: Under rådande Corona-tider har vi svårt att hantera alla köförfrågningar. Men det är fritt fram att ställa sig i kö, men räkna med ca 5 års väntetid.

Information till sökande om medlemskap och båtplats i Ekensbergs Båtsällskap

Välkommen att ansöka om medlemskap – ansökan sker här – men var vänlig läs nedanstående viktiga information först.

Såhär går anmälan till:

  1. Du kommer att skapa en användare i kösystemet
  2. När du är inloggad fyller du i uppgifterna som efterfrågas
  3. Vi kommer sedan fakturera dig 150 kr i köavgift varje år tills dess att du får båtplats. Vill du inte stå kvar i kön får du gärna meddela oss. Betalar du inte fakturan kommer du heller inte få ha kvar din köplats.
  4. Om ni inte köpt båt än så fyller ni i ungefärliga uppgifter på tilltänkt båt

Sällskapet tar ut en årlig köavgift på 150 kr. Vi fakturerar köavgiften så fort vi ni fyllt i kontaktuppgifter, betalar ni inte fakturan behåller ni inte heller köplatsen. Köplats har ni från det datum anmälan kommer till klubben. Du placeras i kön till hamn- och/eller uppläggningsplats enligt de önskemål Du angivit i ansökan. Påföljande år kommer du att faktureras köavgift tills dess att du får plats. Meddela gärna oss om du inte vill stå kvar i kön.

Antalet köande och tillgängliga båtplatser varierar varje år, vanligtvis ligger antalet köande omkring 130–150 personer, därför är det omöjligt att i förväg ge besked när Du blir tilldelad båtplats. Vi omsätter ca 10-15 platser om året. När Din tur kommer kontaktas Du av hamnkapten, som då förutsätter att båten är densamma som angivits i ansökan. Du måste därför meddela varje förändring, vilket du kan göra själv genom den inloggning du skapar när du ställer dig i kö. Vi kan inte hantera båtar som väger mer än 4,5 ton och/eller har ett djupgående större än 1,7 meter.

Ideell förening

Ekensbergs Båtsällskap är en ideell förening. Vi hyr mark och bryggor av Stockholms Kommun. Med ideella insatser nyttjar, underhåller och utvecklar vi hamn och varv. Alla som åtnjuter brygg- och/eller uppläggningsplats förväntas därför utföra några arbetspass varje år på sällskapets anläggningar. För den som föredrar ett bekvämare båtägande rekommenderas ”marinor”, exempelvis Slagsta, Karlslund, Bullandö, m.fl.

Viktiga skyldigheter

Gå nattvakt några gånger per år enligt fastställd lista, deltaga i arbetet hela den dag Din båt sjösätts och/eller torrsätts, deltaga i den gemensamma fram- och undanplockningen av uppläggningsmaterial och städningen av området efter sista sjösättning, ovillkorligen följa de fastställda ordningsreglerna.

Detta gäller alla med brygg- och/eller uppläggningsplats i klubben, oavsett medlem eller icke.

Kostnader

Hyra, drift, underhåll och administration, m.m. finansieras via olika avgifter av medlemmarna och de som nyttjar anläggningarna. På anslagstavlan, på klubbhusets östra gavel, samt här på vår webbplats, finns en lista med aktuella avgifter.

Medlemskap

När Du legat en tid i hamnen och efterlevt ovanstående krav och är intresserad, kan Du bli invald som medlem. Detta sker då på ett styrelsemöte, och medlemskapet blir ett villkor för att behålla båtplatsen.

Aktiviteter

Även innan Du är invald som medlem är Du välkommen att deltaga i våra tävlingar och sammankomster som anslås på anslagstavlorna och här på vår hemsida.

Kontaktpersoner

Önskar Du ytterligare information, så kontakta lämplig funktionär i sällskapet. Dessa finner Du här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *